Nejprodávanějším konvektomatem je konvektomat Retigo 6xGN1/1.
- Mapa webu
- Prohlášení o přístupnosti
- Právní doložka
- Historie procházení webu
- XML Sitemap
- Poslat heslo e-mailem
Seznam často kladených otázek ohledně konvektomatů. Seznam průběžně aktualizujeme. Naše firma pro své zákazníky zajišťuje dodávku, školení obsluhy a servis konvektomatů Retigo.
Jak velké úspory lze dosáhnout pomocí vaření knedlíků v konvektomatu?
Pokud vaříte knedlíky v konvektomatu, můžete na vodě a elektrické energii uspořit cca 75 % nákladů. Na 150 porcí knedlíků přijde cca 6 litrů vody za 1 hodinu vaření.
Při vaření knedlíků v konvektomatu knedlíky osychají
Když se vaří knedlíky v páře, je nutné po dovaření potřít vodou, aby neoschly.
Dodává firma GASTROFORM i jiné značky konvektomatů než Retigo?
Abychom mohli jako společnost zajistit vynikající uživatelskou a technickou podporu, zaměřili jsme se na dodávku pouze jedné značky konvektomatů. Jenom díky tomu jsme schopni zajistit obchodní a technickou podporu na vysoké úrovni. Spolupráci s firmou Retigo jsme si vybrali na základě dlouholetých zkušeností, vynikající dostupnosti náhradních dílů a podpoře. Všichni naši servisní technici jsou vyškoleni ve výrobním závodě a strojům Retigo rozumí. Dlouhodobou strategií a vizí firmy GASTROFORM není na trhu konkurovat cenou pomocí levných konvektomatů. Snažíme se konkurovat pomocí kvalitních přístrojů a služeb na vysoké úrovni. Konvektomaty Retigo tak do našeho portfolia zařízení pro gastronomii dokonale zapadají.
Jaká je výtěžnost masa připravovaného v konvektomatu?
Výtěžnost masa připravovaného v konvektomatu je cca 75 %. Takto vysoká výtěžnost masa pak výraznou měrou přispívá k ekonomice podniku a rychlé návratnosti konvektomatu. V České republice, kde jsou zákazníci restaurací především v podzimních a zimních měsících zvyklí konzumovat maso, tak má nasazení konvektomatu ve většině kuchyní velký význam.
Lze v konvektomatu připravovat i klasické české buchty a štrůdly?
Jednoznačně ano. Buchty a štrůdly lze v konvektomatu péct na hliníkových pleších potažených teflonem nebo ve smaltovaných pleších. Pro pečení buchet není vhodná nerezová gastronádoba, která špatně vede teplo, tudíž buchta nemá ze spodní části typické opečení.
Které gastronádoby jsou ideální na smažení a pečení v konvektomatu?
Na smažení a pečení jsou vhodné nízké smaltované nebo teflonové plechy.
Lze v konvektomatu sušit housky a rohlíky do polévky?
Ano. V konvektomatu lze komfortně připravit velké množství sušených housek do polévky. Sušené housky v konvektomatu připravujeme na nejnižší otáčky.
Je konvektomat vhodný pro přípravu hranolek?
V konvektomatu o kapacitě 6xGN1/1 lze během několika minut připravit cca 6Kg hranolek bez použití oleje - při použití již předsmažených hranolek, které olej již obsahují.
Pro restauraci je lepší zvolit bojlerový nebo nástřikový konvektomat?
Obecně lze říci, že pro restauraci, která vaří á la carte neboli podle jídelního lístku, je vhodnější konvektomat s bojlerovým vývinem páry, protože při častém otevírání dveří je pára v konvektomatu rychleji připravená. Pro veřejné stravování, kde se vetšinou vaří jeden druh jídla a konvektomat pracuje jen s minimálním množstvím otevírání dveří, je vhodné použít nástřikový model konvektomatu Retigo.
Mají konvektomaty automatické mytí?
Konvektomaty Retigo Blue Vision disponují funkcí automatického mytí. Díky této komfortní funkci ušetříte denně jednu hodinu práce Vašeho personálu a lépe tak zajistíte údržbu konvektomatu v perfektně čistém stavu.
Jaké jsou náklady na automatické mytí v konvektomatu Retigo?
Pro automatické mytí v konvektomatech Retigo dodáváme speciální mycí chemii, Retigo Active Cleaner. Jedno mytí konvektomatu Retigo tak přijde na 28 Kč bez DPH + náklady na vodu. Nízké náklady na provoz jsou jedním z dobrých důvodů, proč si pořídit právě konvektomat značky Retigo.
V jakém jazyce je ovládání konvektomatu Retigo?
Konvektomaty Retigo Blue Vision disponují komfortním ovládáním pomocí dotykového ovládacího panelu, který je kompletně v českém jazyce. Konvektomat navíc obsahuje bohatou českou nápovědu přímo v ovládacím panelu.
Jaké jsou výhody vaření brambor v konvektomatu?
Konvektomat je přímo ideální zařízení na vaření brambor, protože brambory uvařené v konvektomatu si udrží svoji hmotnost, barvu a tvar. Díky přípravě v páře navíc ušetříte velké množství vody. Řada našich zákazníků, kteří vaří brambory v konvektomatu si společně s konvektomatem pořídili i komorovou vakuovou baličku, díky které si mohou uvařené brambory nachystat na porce a uchovávat je při zachování perfektní kvality.
Konvektomat je navíc ideálním strojem pro pěstitele brambor, kteří mohou svým odběratelům dodávat již oloupané, perfektně uvařené a vakuově zabalené brambory.
Jaké jsou výhody vaření zeleniny v konvektomatu?
Zelenina uvařená v páře pomocí konvektomatu si zachovává barvu, chutě a cenné živiny a vitamíny a váhu - výtěžnost při vaření v páře v konvektomatech Retigo je 100 %.
Jaké jsou výhody funkce nízkoteplotního pečení přes noc?
Nehledě na vynikající chuťové vlastnosti masa připravovaného pomocí nízkoteplotního pečení přes noc, přináší tato funkce možnost využívat konvektomat na 100 %. Stačí pokud kuchař po večerní směně připraví maso do konvektomatu a pustí funkci nízkoteplotního pečení. Druhý den ráno přijde personál do práce a má již dokonalé připravené maso k obědovému menu. Výsledkem je pak značná úspora času personálu a provoz konvektomatu v období se sníženou cenou elektrické energie. Také výtěžnost masa při nočním pečení je o 15-20 % vyšší než u klasické přípravy. Podtrženo a sečteno, využívat funkci nízkoteplotního pečení přes noc je po všech stránkách výhodné.
K čemu slouží funkce Retigo Cook&Hold?
Tato funkce slouží k udržování připravených pokrmů. Například maso upečené ráno v 8:00 lze tak udržovat až do odpoledních hodin se zachováním perfektní kvality.
Jaká je výhoda automatické klapky?
Funkce automatické klapky u konvektomatů Retigo vytáhne z konvektomatu veškerou páru. Lze tak lehce vytvořit požadovanou kůrčičku při přípravě například sekané, vepřových kolen, bůčku, kuřat, ...
Zajišťuje firma GASTROFORM záruční a pozáruční servis konvektomatů Retigo, popřípadě školení obsluhy?
Ano. Pro své zákazníky zajišťujeme kompletní péči. Počínaje konzultacemi pro výběr správného modelu na míru konceptu kuchyně, přes dodávku a zapojení až po záruční a pozáruční servis u zákazníka. Školení obsluhy konvektomatu poskytujeme jak v momentě dodávky, tak i v průběhu provozu.
Se změnou organizace práce s parními konvektomaty šetříte svůj drahocený čas.